Kategorije
Novosti

Konferencija o održivom razvoju energetike, voda i okoliša 2020

Konferenciju o održivom razvoju energetike, voda i okoliša pod nazivom Conference on Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems (SDEWES), održava se od 28. juna do 2. jula 2020. godine u Sarajevu u organizaciji Međunarodnog centra za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES centar) i Udruženja konsultanata inženjera Bosne i Hercegovine ACE BH.


SDEWES centar je inovativna platforma koja okuplja naučnike iz raznih oblasti, iz preko 55 zemalja, koja je sposobna obrazovati raznolike radne grupe koje mogu ponuditi inovativna, na posljednjim tehnološkim dostignućima zasnovana rješenja za raznolike probleme u vezi sa održivim razvojem, okolišem i efikasnim i efektnim korištenjem prirodnih resursa. 

Cilj konferencije je okupiti vrhunske stručnjake, naučnike, inženjere, menadžere i sve ostale učesnike zainteresirane za područje energetike, održivog razvoja i okoliša te pokriti širok spektar tema o metodama, politici i tehnologijama za poboljšanje sistema energetike, transporta, vode, okoliša i proizvodnje hrane te svim njihovim mogućim integracijama i kombinacijama. Očekuje se preko 200 učesnika iz cijelog svijeta.

Conference on Sustainable Development of Energy Water and Environment Systems