Udruženje inženjera konsultanata Bosne i Hercegovine

9. Savjetovanje o energetici: „Digitalna transformacija i cirkularna ekonomija za niskokarbonsku budućnost Zapadnog Balkana“, 5. i 6. oktobar 2023., Sarajevo

CETEOR sa zadovoljstvom objavljuje poziv za učešće na 9. Savjetovanju o energetici na temu “Digitalna transformacija i cirkularna ekonomija za niskokarbonsku budućnost Zapadnog Balkana”. Ovaj tradicionalni dvodnevni događaj, koji CETEOR uspješno organizuje svake dvije godine još od 2007. godine, održati će se u periodu 5. – 6. oktobra 2023. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

Savjetovanje će okupiti zainteresirane osobe iz oblasti energetike, informacionih tehnologija, cirkularne ekonomije i održivosti, kako bi razmotrili najnovije trendove u digitalizaciji energetskog sektora i primjenu principa cirkularne ekonomije u kreiranju niskokarbonske budućnosti na Zapadnom Balkanu. Globalno priznati govornici će kroz svoja inspirativna izlaganja pružiti drugačiju percepciju održive energije, te ovaj događaj učiniti posebnim u odnosu na sve što smo do sada mogli vidjeti na sličnim konferencijama.

CETEOR ekskluzivno najavljuje glavnog govornika Savjetovanja, Dr. Roya Casagranda, priznatog stručnjaka za historiju i geopolitiku, koji će Vas odvesti na jedinstveno putovanje, istražujući “Porijeklo energije” – neviđenu perspektivu koja povezuje historiju, geopolitiku i energiju. Dr. Roy Casagranda dolazi iz Teksasa, SAD i ugledni je professor je na Odsjeku „Government at Austin Community College District“. Svojim osebujnim izlaganjem, dao je poseban pečat događajima širom svijeta, a jedan od njih je i World Government Summit 2023, održan u Dubaiju ove godine.

Digitalna transformacija energetskog sektora predstavlja ključnu komponentu u ostvarenju održive budućnosti,  stoga će se ovogodišnje Savjetovanje posebno usredotočiti na digitalizaciju energetskih sistema, pametne mreže i pametne gradove, cirkularnu ekonomiju u energetskom sektoru, te mogućnosti finansiranja niskokarbonskog razvoja.

Na 9. Savjetovanju o energetici će biti predstavljeni najbolji primjeri digitalne transformacije energetskog sektora i cirkularne ekonomije iz regije i EU, a učesnici će dobiti priliku za intenzivnu raspravu, razmjenu ideja i uspostavljanje partnerstava s vodećim stručnjacima iz industrije, akademske zajednice i regulatornih tijela. Učesnici će imati priliku za intenzivnu raspravu, razmjenu ideja i uspostavljanje partnerstava s najutjecajnijim akterima u energetici.

Pridružite nam se i budite dio inovativnih promjena koje transformiraju energetski sektor!

Za sve detaljne informacije o 9. Savjetovanju o energetici, za registraciju prisustva ili sponzorstvo, posjetite oficijelnu web stranicu: www.e-council.com