Udruženje inženjera konsultanata Bosne i Hercegovine

PPG – sponzor 13. BiH Kongresa o transportnoj infrastrukturi i transportu – ceste

Predstavljamo kompaniju PPG – sponzora 13. BiH Kongresa o transportnoj infrastrukturi i transportu – ceste.

Od svog osnivanja, sa ambicioznim, talentiranim, strastvenim i iskusnim timom stručnjaka, PPG se brzo uključio u neke od najsloženijih i najzahtjevnijih projekata te vrste u sektoru infrastrukture. Kroz godine su se etablirali kao vrlo pouzdan i kompetentan partner. PPG je učestvovao u velikoj većini projekata izgradnje autocesta/puteva na domaćem tržištu, uključujući trenutno najduže tunele i mostove u BiH i značajno proširio svoj obim aktivnosti i područja stručnosti te stavio fokus na konsalting i nadzor radova.

Djelokrug rada komapnije PPG je projektiranje, savjetovanje i nadzor u području niskogradnje te upravljanje projektima.

Angažmanom međunarodnih i domaćih stručnjaka, s velikim iskustvom u svom djelokrugu, pružamo visokokvalitetne usluge iz područja planiranja i studija, projektiranja, nadzora, tehničke pomoći, savjetovanja tijekom provedbe procesa nabavki i upravljanja infrastrukturnim projektima. U području inženjerskog savjetovanja kompanija je usmjerena na geotehnički inženjering i izgradnju tunela.

Provedenim aktivnostima kroz realizaciju i sudjelovanje na dosadašnjim infrastrukturnim projektima kompanija je stekla zavidnu stručnost u sljedećim područjima:

• projektiranje i nadzor infrastrukturnih projekata,

• specijalizacija u upravljanju projektima i ugovorima o radovima prema FIDIC uvjetima ugovaranja, zakonskoj regulativi u BiH te po sistemu „ključ u ruke“,

• podrška Jedinici za provedbu projekta tijekom provedbe javnih nabavki prema procedurama IFI-a, uključujući pripremu dokumentacije za nadmetanje za radove i konsultantske usluge, te pomoć za tehničku procjenu i dodjelu ugovora,

• duboko poznavanje različitih postupaka i pravila nabavki međunarodnih financijskih institucija (EC, WB, UN, EBRD, EIB, ADB, OFID, KFAED, itd…),

• iskustvo na realizaciji projekata vertikalnog transporta

• Tehnička podrška u planiranju i upravljanju investicijskim programima, nabavkama i praćenje velikih infrastrukturnih ugovora, pristupa financiranju međunarodnih financijskih institucija, studija za koncesije i privatizaciju,

•vršenje ekonomskih i financijskih analiza, kontrala kvalitete I troškova

Veliki fokus je i na projektovanju i nadzoru projekata visokogradnje i primjene mjera energetske efikasnosti.

PPG d.o.o. Sarajevo je uključen u brojne projekte vezane za projekte prometne infrastrukture – cestovne i željezničke projekte, kao i projekte luka te projekte provedbe mjera energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini i regiji i izgradnje infrastrukturnih objekata u oblasti visokogradnje.

PPG Sarajevo zapošljava preko 50 visokokvalificiranih inženjera iz oblasati građevine, arhitekture, rudarstva I geologije na puno radno vrijeme.

Naši inženjeri imaju:

  • Dokazano iskustvo na pozicijama inženjera za mostove i konstrukcija, tunele, vodoopskrbe i odvodnje, kontrole kvalitete i obračuna količina.
  • Iskustvo voditelja tima i koordinatora nadzora, kao i ugovorna pitanja,
  • Dugogodišnje iskustvo u projektiranju, vođenju projekata, nadzoru u području infrastrukturnih projekata.
  • Iskustvo i poznavanje zakona i propisa o izgradnji i upravljanju projektima (lokalni zakon, FIDIC, model ugovaranja “ključ u ruke”); te iskustvo na velikim projektima financiranim od strane međunarodnih finacijskih institucija.

PPG Sarajevo surađuje sa preko 150 inženjera (profesionalcima iz domena mašinskih instalacija, elektrotehnike, geodeta, stručnjaka za upravljenje okolišem i socijalna pitanja, stručnjaka  za zaštitu na radu, inženjera saobraćaja itd.)

Više o aktivnostma kompanije PPG: