Udruženje inženjera konsultanata Bosne i Hercegovine

WINNER PROJECT – sponzor 13. BiH Kongresa o transportnoj infrastrukturi i transportu – ceste

Predstavljamo kompaniju WINNER PROJECT – sponzora 13. Kongresa o transportnoj infrastrukturi i transportu – ceste.

WINNER PROJECT d.o.o. zapošljava mlade, ali iskusne i stručne kadrove, iz oblasti geologije, hidrogeologije,  geotehnike  i hidrotehnike što čini snagu naše firme. Naš tim je od 2000. godine uspješno izradio nekoliko hiljada elaborata i projekata iz geologije, hidrogeologije, geotehnike  i hidrotehnike, kako u niskogradnji tako i u visokogradnji, kao i prve projekte osiguranja građevinskih jama u BiH koji su uspješno izvedeni bez bilo kakvih posljedica na susjedne objekte. Posebno moramo napomenuti da smo napravili prve korake u geotermalnom grijanju u BiH.

Spadamo u jednu od rijetkih firmi na prostoru  Istočne Evrope  koja posjeduje kompletnu opremu za

  • Inženjersko geološka istraživanja
  • Hidrogeološka istraživanja
  • Laboratorijska ispitivanja
  • In-situ ispitivanja
  • Monitoring na objektima i klizištima
  • Izvođenje svih specijalnih geotehničkih radova u građevinarstvu (bušenje šipova svih promjera , bušenje i ugradnja svih vrsta  ankera).

Posebno ističemo posjedovanje najsavremenije lincencirane hardware i software opreme za našu specijalističku djelatnost.

Težište naše djelatnosti predstavlja geotehničko i hidrotehničko projektovanje, zasnovano na detaljnim istražnim radovima. Izrada ekspertiza, projekata, elaborata i preporuka iz područja geotehnike i hidrotehnike za objekate u niskogradnji i visokogradnji, kao i na  deponijama,  zaokružuje naš program.

U oblasti geotehnike, firma Winner Project se bavi izradom riješenja za različite potrebe. Neke od njih uključuju projektna rješenja za sanaciju klizišta i objekata, specijalna temeljenja, osiguranja dubokih iskopa, stabilizaciju kosina, tunela, potpornih konstrukcije i sl. Tehnička rješenja za ove probleme obuhvataju razne metode za koje i sami posjedujemo mehanizaciju i operativu za izvođenje. Sa posebnim zadovoljstvom  se možemo pohvaliti da smo  uspješno projektovali i izvodili projekte  u Crnoj Gori, Srbiji kao i u Hrvatskoj.

Više informacija o aktivnostima kompanije Winner Project: