Udruženje inženjera konsultanata Bosne i Hercegovine

Platinasti sponzor 11. Kongresa o transportnoj infrastrukturi i transportu

Kompanija Unipromet osnovana je 1989. godine kao privatna porodična kompanija. Preko tri decenije se bavimo proizvodnjom i ugradnjom zaštitnih ograda koje su u skladu sa evropskim (EN 1317 standard) i drugim međunarodnim standardima kao što su GOST R (ruski) i AASHTO (američki). U ovom periodu kompanija se specijalizovala za proizvodnju, isporuku i ugradnju opreme za zaštitu na putevima, panela za zaštitu od buke i čeličnih cevi i izrasla u regionalnog lidera. Godišnje preradimo preko 80.000 t (mesečno 6.500 t) čelika i aluminijuma i veći deo (čeličnih) proizvoda cinkujemo u sopstvenom pogonu za toplo cinkovanje.

Čitav proces obrade metala objedinjen je na 50.000 m² kvadratnih metara radnog prostora i 150.000 m² zemljišta smeštenog u dve fabrike. Jedna fabrika je pozicionirana u Kraljevu gde se proizvode različite vrste čeličnih šavnih cevi a druga u Čačku gde se proizvode zaštitne ograde, aluminijumski paneli za zaštitu od buke i druga oprema za puteve (pešačke ograde, portali i stubovi za vertikalnu signalizaciju itd.)

Imamo preko 520 zaposlenih koji su pokretačka snaga kompanije i garancija kvaliteta i daljeg uspeha. Vlastiti razvojni centar omogućava kontinuirano unapređivanje postojećih i razvoj novih proizvoda. Specijalisti Uniprometa takođe učestvuju u zajedničkom razvoju i unapređenju sigurnosnih sistema sa stručnjacima drugih evropskih proizvođača zaštitnih barijera. Članstvo u “Gütegemeinschaft Stahlschutzplanken eV” društvu dobrog kvaliteta i “Studiengesellschft Stahlschutzplanken eV” društvu za razvoj, poznatijem kao RAL kao i stalna kontrola kvaliteta koja se vrši u modernim laboratorijama poput TUV i BASt iz Nemačke i SWISS TESTING iz Švajcarske omogućava nam pristup svim tržištima koja su prihvatila standarde EN 1317.

Kompanija poseduje flotu od preko 20 kamiona za međunarodni transport kao i 10 mobilnih timova za postavljanje zaštitnih ograda, žičanih ograda i izgradnju zidova za zaštitu od buke. Tokom godina kompanija je stekla poverenje mnogih partnera iz regiona i širom sveta. Posedovanje ISO 9001, CE i GOST sertifikata omogućava izvoz preko 55% proizvodnje na tržišta 30 zemalja – od Nemačke, Švajcarske i Italije, preko zemalja regiona Rumunije, Bugarske i svih zemalja nastalih iz SFRJ, preko Rusije i Turske, do Senegala i Libije.


https://unipromet.co.rs/

https://unipromet.co.rs/

https://unipromet.co.rs/